Ferieklare planter
0
Del

Pas på dine planter under ferien

Hvis du er potteplante-ejer og skal hjemmefra i længere tid så må der lidt forberedelse til hvis du gerne vil gense dine planter i god behold. Der findes mange gode fif og smarte vandingsløsninger til vanding af potteplanter og her får du et par metoder til at holde liv i krukkevæksterne.

Placer alle potteplanterne i skygge – væk fra direkte sollys og sydvendte vinduer. For at minimere planternes vandingsbehov kan du fjerne døde blade og evt. knibe blomster af planterne (hvis du nænner det). Hvis du alligevel går med planer om at beskære dine planter så kan du med fordel også gøre det nu. Ved at dække potterneplanternes jordoverflade med fx. dæk-bark så kan du ligeledes begrænse fordampningen.

 

Pas på dine potteplanter når du er hjemmefra
Tips til vanding af potteplanter under ferien så du kan rejse afsted med god samvittighed.

 

Fyld et kar eller en bakke med vand og læg avispapir eller andet sugende materiale ned i vandet. Placer potterne (med huller nedenunder) ovenpå de gennemvædede aviser. Du kan også lægge et tykt stykke oasis i bunden af blomsterpotterne som suger en masse vand og holder planterne hydrerede.

 

En anden velkendt metode at til vanding af potteplanter er at vende en flaske på hovedet ned i pottejorden som planten kan suge vand fra.

 

blomstervander glasflaske

 

Hvis du foretrækker en yndigere udgave så kan blomstervanderen Olivia både passe dine planter og glæde din indretning.

 

vanding af potteplanter under ferien

 

 

Til sidst vil jeg lige tilføje en rigtig smart metode (som jeg endnu selv har til gode at afprøve) – nemlig at lede en bomuldsnor eller en nylonsnor fra en vandbeholder over til planterne som de så kan suge vand gennem. Du kan self. også bruge et sylteglas eller lignende som på billedet herunder.

 

Vand dine planter gennem en snor
Med en snor og en balje med vand kan du lave en “vandings-livsline” til dine planter..

 

Held og lykke med at gøre dine grønne medfæller ferieklare ♥︎ 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

X