0
Del

Hyldeblomstsaft nem opskrift

Hjemmelavet hyldeblomstsaft smager himmelsk og her får du en nem og lækker opskrift på den sommerfriske drik.

 

Ingredienser:

  • 40-50 hyldeblomstskærme
  • 50 g. citronsyre (fåes bl.a. i bilka)
  • 3 citroner (uden skræl og hvid hinde)
  • 1 kg. sukker (fx. kokossukker eller rørsukker)
  • 2 liter vand

Klip hyldeblomsterne af stilkene. Skræl citronerne – fjern den hvide hinde og skær frugtkødet i skiver. Du skal kun bruge frugtkødet men smid ik nødvendigvis skallerne væk, for de kan bruges i madlavning eller til at lave dit eget rengøringsmiddel.
Blomsterne, citronerne og citronsyren kommes i en stor gryde eller en balje ( ikke aluminium). I en anden gryde koges vand og sukker op og skummes af – hæld den kogende sukkerlage ud over blomsterne, køl af og lad det trække i 3-5 dage i køleskabet. (Det kan også stå i en kælder eller et køligt skur med låg på).
Si dernæst saften på skoldede glas eller flasker.
* I stedet for at tilsætte atamon kan du sagtens nedfryse saften i fx. fryseposer og tø det op i køleskabet hvor det kan holde sig en uges tid eller længere.
God fornøjelse

Hyldeblomstsaft nem og lækker

Hjemmelavet hyldeblomstsaft


Gem
Gem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *